• Menu
  • Menu
Transport fran Nikola Tesla flygplats till centrum av Belgrad

Hur tar du dig från Nikola Tesla flygplats till centrum av staden?

Belgrad Nikola Tesla-flygplatsen ligger cirka arton kilometer väster om staden och varje år passerar mer än tre miljoner passagerare genom flygplatsen.

Dess centrala läge gör den till ett populärt val för såväl de som ska in till Belgrad som de som ska resa vidare längre in på kontinenten. Välj ditt transportalternativ med omsorg så kommer du garanterat inte att ångra dig. 

För att ta dig in till centrum av Belgrad kan du välja mellan ett par alternativ. Utan egen bil tar du antingen taxi, buss eller Welcome Pickups. Det finns tyvärr inga tåg som går mellan flygplatsen och Belgrad. Tänk på att ditt val ska kännas enkelt så att du på så vis kan börja njuta av din resa redan från start och därmed kommer hem med flera goda minnen du kan ha med dig för alltid.

Airport pickup

Welcome pickups transport från Belgrad flygplats till centrum

Väljer du Welcome Pickups innebär det att du inte behöver oroa dig över någonting som har att göra med transporten till ditt boende. En välkomnande, engelskspråkig chaufför möter dig och ditt resesällskap direkt på flygplatsen. Självklart har chauffören anpassat sin ankomst efter ert flyg då han eller hon alltid har tillgång till ert flightnummer. Bilstol finns alltid tillgänglig för dig som väljer Welcome Pickups och reser med barn. 

Ibland sker oväntade händelser och av denna anledning går det med detta alternativ alltid att avboka din resa upp till 48 timmar innan er ankomst. Kundservice finns öppet 24 timmar om dygnet så att du lätt ska kunna höra av dig i detta fall eller om du har några andra frågor. Beställ transport här

Buss

Buss från Belgrad flygplats till centrum

Bussen är för många resenärer det naturliga valet när man är ute på vift. Detta då den känns som ett ekonomiskt och tryggt val på plats i ett nytt land som man kanske inte varit i förut. När du anländer till Nikola Teslas-flygplats utanför Belgrad finns det två alternativ vad gäller att åka buss in till centrum.

Alternativ ett är att ta de designerade flygbussarna. De avgår en gång i timmen från utanför huvudterminalen och är tydligt skyltade som just flygbussar. Dessa tar dig och ditt sällskap in till Slavijatorget i centrala staden. Kostnaden fr en enkelbiljett är mycket låg, endast 160 DIN vilket motsvarar ungefär 2,60 Euro eller 25 svenska kronor. Barn upp till 6 år åker alltid gratis på flygbussen. Därefter gäller fullt pris att betala. 

Ditt andra alternativ när det kommer till bussar är att istället ta en regionalbuss med flera stopp på vägen. Detta kan vara fördelaktigt om du exempelvis vet att du ska till en adress utanför de centrala delarna av Belgrad eller om du vill begränsa dina kostnader. Resan här kostar nämligen endast 65 DIN vilket motsvarar bara lite över 1 Euro eller 10 svenska kronor. 

Resan in till Belgrad med flygbuss tar ungefär 30 minuter och med den vanliga bussen upp till en timme. Biljetterna till flygbussen köper ni i maskiner som finns uppsatta på flygplatsen eller över disk i informationen för transport och de som gäller för de regionala bussarna köper ni direkt ombord av chauffören när ni stiger på.

Läs också: Var i Belgrad bör du bo? Rekommenderade områden och stadsdelar 

Taxi

taxi transport fran Nikola Tesla flygplats till centrum av Belgrad

Utanför huvudterminalen på flygplatsen finns också taxihållplatser där du som hellre tar taxi kan välja din färd på detta sätt istället. Tänk på att det alltid är smart att välja enbart de taxibilar som står här eftersom dessa är godkända av den serbiska staten och har auktoriserade förare. Titta alltid efter en registreringsskylt som visar att taxin är auktoriserad ordentligt. 

En taxiresa in till centrum kostar cirka 10 Euro, eller cirka 100 svenska kronor beroende på exakt vart du ska. Chaufförerna talar dock inte alltid engelska så du tjänar på att ha din adress nedskriven på ett papper. Beroende på trafiken så tar resan cirka 30 minuter men detta kan alltså variera beroende på vilken tid på dagen du reser. 

Slutsats

Självklart har bussen den fördelen att det är billigt att resa med den men samtidigt ska du tänka på att det vanligtvis innebär trängsel och ibland väntetider som kan vara dryga för alla inblandade. Det finns heller inga garantier för att du får plats med ditt bagage vilket ytterligare kan öka på en eventuell stress. 

Flygbussen är naturligtvis smidigast om du väljer detta alternativ även om ovan kan appliceras även där men med den regionala bussen får du också räkna med många stopp och därmed en längre resa innan du anländer till ditt hotell.

En taxibil har lyxen att du slipper trängsel men här är det negativa att du betalar långt mer vad gäller kostnaden och ändå inte kan vara helt säker på att taxichauffören körde dig den närmaste vägen. Vid intensiva tider på flygplatsen får du ibland också räkna med att det är långa köer vid taxihållplatsen vilket gör att du inte kommer iväg på en gång. 

Taxi från Belgrad flygplats till centrum

Väljer du istället Welcome Pickups så vet du att du slipper allt som på något sätt stavas problem. Oavsett om planet är sent eller tidigt så kan du lita på att ni blir upphämtade utan väntetid och att ni möts av ett välkomnande leende av den chaufför som fått nöjet att hämta just er. 

Ni visas till er bil och kan omedelbart starta färden in till ert hotell. Har ni frågor märker ni snabbt att chauffören mer än gärna svarar på det han eller hon känner till. Tack vare att ni alla kan kommunicera på engelska blir det inga språksvårigheter som sätter käppar i hjulet.

Genom att välja Welcome Pickups vet ni helt enkelt att er resa kommer att starta på allra bästa sätt vilket ger er större möjligheter till att ni ska kunna njuta av den hela vägen och ta med er många trevliga minnen hem. Ni får med andra ord en perfekt start på er semester. Beställ transport här

Rekommenderade aktiviteter i Belgrad:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *