• Menu
  • Menu
Transport från Lübeck-Blankensee flygplats till centrum av staden

Hur tar du dig från Lübeck-Blankensee flygplats till centrum av staden?

Lübeck-Blankensee flygplats etablerades redan år 1917 och förbinder idag norra och södra Tyskland med flyg. Dessutom flyger flertalet stora och internationella bolag till denna flygplats, som tack vare sin närhet på bara 8 kilometer in till centrum, är det perfekta valet för alla som söker en smidig resa. 

Vare sig du är på väg till södra delarna av Europa eller till Lübeck så är denna flygplats ett populärt val för mängder av turister varje år. Det är också mycket lätt att transportera sig in till Lübeck centrum med hjälp av taxi, buss, tåg eller Welcome Pickups.

Här har vi samlat det viktigaste du måste veta för att kunna hitta rätt val av transport för dig som är på väg till Lübeck. Allt för att du skall kunna göra resan så enkel som möjligt, och påbörja din upplevelse i Lübeck utan problem.  

Airport pickup

Welcome Pickups transport från flygplatsen Lubeck

Väljer du Airport Pickup för er resa kommer ni att välkomnas av en engelsktalande chaufför direkt i terminalen och ankomsthallen. Alltid i tid då er chaufför har kunnat kontrollera er ankomsttid via tillgång till det flightnummer som gäller för er flight. Har ni barn med er på resan så kan ni också beställa en bilbarnstol till bilen i förväg, helt gratis. 

Skulle det bli några problem med er resa så är det alltid möjligt att avboka Welcome Pickups i upp till 48 timmar innan resan. Kundservice har öppet tjugofyra timmar om dygnet och erbjuder dig hjälp på engelska varje gång.  

Buss

Buss transport från flygplatsen till centrum av Lubeck

Busslinje nummer sex går från Lübecks flygplats varje halvtimme från tidig morgon och fram till klockan 23 på kvällen. Resan tar bara cirka 20 minuter men kan variera något beroende på trafiken för tillfället.

Biljetterna kostar 2 Euro för en vuxen och är gratis för barn under sju år. Du köper din biljett i automater som finns i anslutning till busstationen utanför terminalen. 

Läs också: Var i Lübeck bör du bo? Rekommenderade områden och stadsdelar

Taxi

Tåg transport från Lubeck Blankensee flygplats till centrum av staden

Du kan självklart också välja att ta en taxi in till centrala Lübeck. Taxihållplatsen utanför flygplatsen finner du strax utanför huvudingången till terminalen. Det går om du önskar också att boka en taxi via webben i förväg.

Restiden in till centrum ligger på ungefär 20 minuter men kan även här variera något om trafiken är intensiv precis då du anländer till staden. Vad gäller kostnaden får du räkna med att betala ungefär 25 Euro för din resa till ditt boende, enkel väg. 

Tåg

Tåg från Lubeck Blankensee flygplats till centrum av staden

Om du inte har något emot att promenera några minuter kan du också välja att istället ta tåget in till Lubeck centralstation. Det avgår var trettionde minut mellan sju på morgonen och klockan tjugotvå på kvällen. Resan tar då 17 minuter och du anländer till centrum av Lübeck.

För en tågresa kostar vuxenbiljetten cirka 3 Euro, beroende på vilken tid du åker och vilken slags biljett du köper. Barn under sju år reser gratis även här. Biljetterna köper du lättast online, på S-Bahns hemsida, men det går även att köpa dem i informationsdisken inne i ankomsthallen eller i någon av de många automater du hittar på flygplatsen. 

Slutsats

Slutsats transport från flygplatsen till centrum av Lubeck

Det är i allmänhet mycket billigt att resa från Lübeck-Blankensee flygplats in till centrum, oavsett vilket transportmedel du väljer. Detta har främst att göra med att det är relativt nära. Prismässigt är det billigast att välja bussen.

Samtidigt är det dock viktigt att komma ihåg att buss ofta innebär mycket längre väntetider, då många passagerare köar för att få komma ombord samtidigt.

Anländer flera flyg samtidigt till flygplatsen blir detta extra tydligt och kan innebära en tråkig stress du helst vill undvika. Under intensiva reseperioder kan det även vara svårt att få med allt bagage du önskar och det blir lätt trångt om plats. Buss är helt enkelt ett val för den som inte har något emot att trängas. 

Taxi är även det billigt om man jämför med många andra flygplatser i världen, och den stora fördelen är såklart att du oftast kan åka när du önskar det. Detta gäller speciellt om du har bokat taxin i förväg, men kan ändå skapa problem då det inte finns några garantier för att chauffören talar engelska.

Har du inte bokat taxi i förväg kan du också behöva ställa dig i långa köer vid taxihållplatsen utanför flygplatsen. Det är också ett dyrare alternativ än bussen och har du riktig otur kan du hamna i långa trafikköer på vägen in till centrum, allt eftersom kostnaden ökar. 

Tåget transport från flygplatsen till centrum av staden Lubeck

Tåget är ett smidigt val enligt många som är vana vid att resa och uppskattas för sin effektivitet och att de oftast avgår i tid. Samtidigt är det viktigt att tänka på att även tåget kan bli trångt, och det finns inga garantier för att du skall kunna placera ditt bagage i närheten av där du sitter.

Är ni många som vill resa med tåget samtidigt är det inte heller säkert att du kan undvika att behöva vänta. Det kan helt enkelt innebära en tråkig start på din resa till Lübeck.  

Welcome Pickups

Om du i stället för buss, taxi eller tåg väljer att boka Welcome Pickups behöver du inte hantera några som helst förseningar. Du kommer heller inte att behöva trängas med andra passagerare som anländer samtidigt som dig.

Allt du behöver göra är att slå dig ned i den bekväma bilen som kör dig till ditt hotell. Alltid utan språkproblem och krångel. 

Din chaufför svarar också mer än gärna på frågor och ger dig tips på vad du inte får missa i staden. Det är helt enkelt det allra bästa valet för dig som önskar påbörja din resa till Lübeck på allra bästa sätt, och vill få möjlighet att känna dig utvilad redan då du anländer till ditt hotell eller det boende du har arrangerat för dig och ditt resesällskap. Det gör er mer redo att börja skapa minnen som kommer att hålla för livet. 

Rekommenderade aktiviteter i Lübeck:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *