• Menu
  • Menu
transport från Bergen flygplats till centrum av staden

Hur tar du dig från Bergens flygplats till centrum av staden?

Bergens flygplats är belägen cirka 20 kilometer söder om Bergens centrum och är en av de mest populära flygplatserna i Norge.

Flygplatsen har varit verksam sedan 1955 men har på senare år utvecklats massivt i takt med att allt fler människor har upptäckt denna spännande del av världen. Här passerar årligen tusentals människor som vill upptäcka mer av vad Bergen har att erbjuda. 

Den som någon gång anlänt till Bergens flygplats vet att det går oerhört smidigt att ta sig in till stadens centrum. Du väljer mellan taxi, buss, tåg eller Get Your Guide.

I denna artikel sammanfattar vi allt du behöver veta för att kunna ta ett beslut om vilket transportmedel som är det bästa för just dig. Välkommen att börja din resa på enklast möjliga sätt. Då slipper du oroa dig över transporten och kan istället spendera mer tid med att njuta av allt du kommer att få uppleva på plats i härliga Bergen.

Airport pickup

Get Your Guide Bergen transport

Med Airport pickup Get Your Guide välkomnas du till Bergen av en chaufför som möter er redan i ankomsthallen, varken för sent eller för tidigt tack vare att han eller hon alltid har koll på när ert plan anländer med hjälp av ert flightnummer.

Naturligtvis talar chauffören utmärkt engelska och kan därmed hjälpa er att svara på era frågor under färden in till ert boende. 

Reser du med barn går det fint att beställa en bilbarnstol i bilen – helt gratis. Skulle något mot förmodan ske som gör att ni måste avboka er Get Your Guide Airport Pickup så kan ni göra detta helt utan extra kostnad fram till 48 timmar i förväg. Du når enkelt kundservice 24/7 om du behöver få hjälp med något. Beställ transport här

Buss

Buss transport från Bergen flygplats till centrum av staden

Att åka buss från Bergens flygplats går utmärkt för den passagerare som önskar det. Utanför terminalen finner du flygbussarna, som tar dig in till centrum av Bergen, men även till andra delar av området så som Nesttun eller Fyllingsdalen.

Resan in till centrala Bergen tar dig i allmänhet cirka 20 minuter, men detta kan variera något beroende på trafikläget under den tid då du vill resa. 

Bussarna avgår från klockan sex på morgonen och fram till cirka 21 på kvällen, varje dag i veckan. Resan tar mellan 20-25 minuter och tar dig in till centrum.

Du köper enklast din biljett online men det går också fint att köpa den i automater på flygplatsen eller i kassan. Bussen kostar 100 norska kronor enkel väg och 170 norska kronor om du föredrar att köpa en tur- och returbiljett på en gång. Barn reser till något reducerat pris beroende på ålder. 

Taxi

Taxi transport från Bergen flygplats till centrum av staden

Då flygplatsen inte ligger särskilt långt ifrån centrum av Bergen så är det lätt att ta en taxi in till stan. Det finns en taxihållplats som är enkel att finna precis utanför huvudterminalen och du gör bäst i att använda denna för att på så sätt hitta en taxi som är auktoriserad och trygg.

Försäkra dig alltid om att taxibilen du hoppar in i har korrekt registreringsskylt och ett auktoriserat taxinummer. 

Taxibilar går att fram till sent på kvällen ute vid Bergens flygplats. Din resa tar mellan 15 – 25 minuter beroende på vilken tid på dygnet det är. Trafik kan av naturliga skäl fördröja din ankomsttid till hotellet något. Om du väljer detta alternativ får du räkna med att betala dyra pengar.

Det kostar i allmänhet cirka 400-500 norska kronor att resa, och taxibilarna använder i allmänhet taxameter. För att få en bättre uppfattning om vad det kommer att kosta kan du alltid be chauffören om en uppskattning innan ni åker. Det finns dock inga garantier för att detta blir själva slutpriset.

Det är med andra ord alltid bäst att dela på en taxi om ni är flera som reser tillsammans för att det skall bli ett överkomligt pris. 

Tåg

Tåg transport från Bergen flygplats till centrum av staden

Det går också fint att istället välja att åka Bybanen in till centrum. Linje ett går från flygplatsen och tar dig in till centrum på cirka 45 minuter.

Kostnaden är bara 40 norska kronor för en vuxen och 20 norska kronor för ett barn. Tågen avgår vanligtvis från tidig morgon och till kvällen. Du köper din biljett i kassorna, online eller i någon av biljettautomaterna. 

Slutsats

Slutsats transport från Bergen flygplats till centrum av staden

Det är lätt att välja att ta bussen eftersom allt du behöver göra är att stiga på och sätta dig ned för att låta chauffören ta dig in till centrum. Dock är det samtidigt ett faktum att du sällan är ensam om att ha valt bussen.

Detta betyder att det under långa perioder kan vara trångt på bussen och även kö för att få en plats. Detta är helt enkelt inte ett val för dig som tycker att det är viktigt att komma smidigt in till staden, utan långa väntetider.  

Väljer du istället att hoppa in i en taxi slipper du naturligtvis att trängas. Samtidigt är det dock ett dyrare alternativ och även här kan kön till lediga taxibilar vara lång. Att det dessutom kan ta längre tid på grund av trafikläget i staden är också något du måste räkna med om du väljer detta transportmedel. 

För dig som väljer tåget finns naturligtvis fördelen att det är ett relativt billigt sätt att resa från flygplatsen och in till centrum. Samtidigt är det ett faktum att tåget kan bli trångt och det inte är säkert att du kommer att få plats med ditt bagage där du sitter. 

Väljer du istället Get Your Guide behöver du inte hantera några som helst förseningar och inte heller trängsel. Det är ju faktiskt bara du och ditt resesällskap som kommer slå er ned i bilen.

Att din chaufför har anpassat sin ankomst så att ni inte heller behöver vänta är ytterligare ett skäl att välja detta sätt att ta sig in till stadens centrum. Detta är helt enkelt rätt val för alla som vill påbörja sin semester på smidigast möjliga sätt och därmed kan skapa minnen som varar under en livstid. Beställ transport här

Rekommenderade aktiviteter i Bergen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *